De lange lijn

Welkom op de pagina van De lange lijn

 

De lange lijn heeft onlangs haar eerste verjaardag gevierd! Een jaar waarin cps enorm gegroeid is en ik elke dag geniet van de honden waar ik mee mag lopen. Het gaat zelfs zo goed, dat er momenteel alleen nog vrije plaatsen zijn op vrijdag! Zoekt u uitlaat op afwijkende tijden, zoals in de namiddag of avond uitlaat mag u mij ook contacteren. Wanneer u op de wachtlijst geplaatst wilt worden, stuurt u mij dan even een mail.

Ik wandel met uw hond op de momenten dat u het niet kunt.

Ik wandel op individuele basis, wat betekent dat ik alle aandacht voor uw hond heb en elke aanpassing kan doen voor de wandeling waar uw hond om vraagt. Elke hond mag mee, ongeacht het ras, loopsheid, puppy en senior of sociale belemmeringen waar uw hond misschien tegenaan loopt.*

In het gratis intakegesprek zal ik u van alles vragen over uw hond(en), zo kom ik erachter wat de hond leuk vindt om te doen tijdens zijn wandelingen en hoe zijn of haar karakter in elkaar zit. Ook wat de hond lichamelijk aan kan, of hij/zij allergisch is of andere zaken waar rekening mee gehouden dient te worden komen aan bod. Natuurlijk kunt u ook mij dan vragen stellen.

Alle wandelingen voor gezonde honden zijn minstens een half uur lang en zal in tempo en aard van de activiteiten aangepast worden op wat uw hond leuk vindt en nodig heeft.

De wandelingen kunnen plaatsvinden in de eigen omgeving of in het bos. Wanneer uw hond mee mag naar het bos met mij, zal hij/zij vervoerd worden in een normale personenauto. Ze zitten dus geen 1,5 uur in een busje om andere honden op te halen, maar worden zo normaal mogelijk vervoerd en de hond kan lekker uit het raam kijken of op de achterbank liggen. De lange lijn raadt aan hiervoor een gecertificeerd veiligheidsharnas aan te schaffen. U kunt ook dergelijk harnas huren bij De lange lijn. Honden zijn nooit los bij de lange lijn, tenzij dit met de eigenaar anders afgesproken is, of op de wandeling een omheinde loslaatplaats aanwezig is. Het aangelijnd wandelen zorgt ervoor dat uw hond veilig is tegen gevaar van buitenaf, maar ook gecontroleerd kan bewegen tijdens zijn wandeling wat helpt tegen blessures.
Is uw hond beperkt in zijn beweging, omdat hij/zij bijvoorbeeld nog een puppy is of juist een senior, in revalidatie is na een operatie, kan de wandeling hierop aangepast worden in tijd en activiteit. Alle honden zijn dan ook welkom bij mijn hondenuitlaatservice.

Speciaal voor honden die gefrustreerd, angstig of agressief zijn is een ontspannen wandeling zonder andere honden een uitkomst.  

Uniek in Tilburg en misschien wel in heel Nederland, hanteer ik een methode om met deze honden te wandelen.

Ik wandel met hen op de wijze die Grisha Stewart aangeeft binnen de door haar ontwikkelde BAT 2.0 methode. Deze methode helpt deze honden met hun probleemgedrag. Middels sessies bij een gecertificeerde CBATI kan uw hond zijn angsten overwinnen en kunt u beiden weer ontspannen wandelen.

Ik ben geen CBATI, wel gebruik ik de richtlijnen die gehanteerd worden voor de wandelingen, waardoor uw hond zoveel mogelijk ontspannen kan wandelen. Hierdoor worden pieken in stresshormonen voorkomen, waardoor de eventuele trainingen die u volgt niet gestoord zullen worden.
In het kort betekent dit voor de wandelingen dat ik met uw hond wandel aan een biothane lijn van 5 meter, hem of haar ruimte geef waar nodig, hem of haar laat leren over de prikkel wanneer mogelijk en prikkels vermijdt waarover we hebben gesproken in het intakegesprek.
Goed te weten, ik zal altijd positief met uw hond omgaan en ik zal nooit een slipketting gebruiken. Echter ben ik wel duidelijk en consequent en maak ik gebruik van snoepjes en andere beloningen. Ook heb ik een cursus EHBO voor honden gevolgd.

U blijft op de hoogte.

Tijdens de wandelingen met de uitlaatservice worden regelmatig snapshots van uw hond gemaakt. Eventuele zaken die opvallen, zullen doorgegeven worden via whatsapp of sms. Wanneer uw hond onverhoopt iets overkomen is en een spoed dierenartsbezoek nodig is, zal ik uiteraard eerste hulp verlenen bij uw hond en u altijd eerst proberen te contacteren. In levensbedreigende spoedgevallen zal ik de hond, na het bieden van eerste hulp, direct naar de dierenarts brengen. De kosten van de behandeling door een dierenarts zijn voor de eigenaar.

Op mijn Instagramaccount kunt u een voorproefje zien van de foto’s van de uitlaatservice. Ook als u geen Instagram account heeft, kunt u de berichten bekijken. Klanten geven altijd aan erg blij te zijn met de foto’s en berichtjes.

Heeft u interesse in mijn uitlaatservice voor honden?

Klikt u hier om direct naar het contactformulier te gaan. Ik sta u graag te woord om eea uit te leggen, dan wel voor een intakegesprek bij u thuis te komen. Kunt u gelijk zien hoe uw hond(en) op mij reageert.

Klikt u hier voor reviews van klanten.

Onze tarieven:

Het intakegesprek is gratis. Ik vind het belangrijk dat u een vrije keuze kunt maken tussen de verschillende aanbieders.

De lange lijn vraagt 14,40 euro per 30 minuten individuele wandeling, wanneer u een 10-strippenkaart afneemt.*

Losse wandelingen zijn ook mogelijk, deze zijn 16 euro voor een wandeling van 30 minuten in eigen omgeving.*

Daarnaast kan elke wandeling in lengte ook individueel worden aangepast.

Wanneer uw hond mee mag naar het bos, komt er een toeslag van 9 euro bij. **

Alleen voor puppies (tot 6 maanden), senioren (met lichamelijke problemen) en honden in revalidatie of honden met een lichamelijke beperking zijn er speciaal 15 minuten wandelingen die 8,10 euro per wandeling kosten bij een 10-strippenkaart. Losse wandelingen voor deze speciale groep zijn ook mogelijk, deze zijn 9 euro per wandeling van 15 minuten.

Note: in de planning zullen strippenkaarthouders altijd voorrang hebben op aanvragen voor losse wandelingen.

 

Heeft u meerdere honden en kan ik hen tegelijkertijd uitlaten? Én bent u vaste klant?

Dan betaalt u slechts 2,50 per hond extra op de basisprijs van de wandeling.

U heeft meerdere honden en wilt u graag dat deze in het bos uitgelaten worden? Dat kan, maar weet dat ik maximaal drie honden kan vervoeren.

 

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Deze foto’s werden gemaakt tijdens de wandelingen met de lange lijn. Meestal zullen dit snapshots zijn. Soms neem ik de camera mee.

  

 

 

* Woont u verder dan 7,5 km van De lange lijn af, dan betaalt u 0,25 ct per extra gereden km..

** Woont u verder dan 7,5 km van een te bereiken bosrijke omgeving, informeer dan naar de extra kosten.